4.5.2020. 10:30
0
Jordan o Thomasu i čuvenoj kontroverzi iz '91. godine: Ništa me ne može uvjeriti da nije bio šu***
Trenutno se emituje Netflixov i ESPN-ov serijal "Last Dance", koji donosi priču o posljednjoj sezoni šampionske generacije Chicago Bullsa u 10 epizoda po sat vremena.

Piše: Haris Ahbabović

ESPN je sinoć emitovao petu i šestu epizodu, dok su se iste epizode danas pronašle i na Netflixovoj platformi.

Ono što je, primjera radi, ostalo upečatljivo u četvrtoj epizodi koja je emitovana prošle sedmice je reakcija Michael Jordana na odluku Detroit Pistonsa iz 1991. godine da napuste parket prije kraja četvrte utakmice (Chicago dobio finalnu seriju Istoka sa 4:0), ne pružajući ruku svojim suparnicima.

Jordana i ekipu je to mnogo uvrijedilo, do dana današnjeg to nisu oprostili Pistonsima, čuvenim Bad Boysima, a to je jedan od razloga zbog kojeg se Isiah Thomas nije našao u Dream Teamu 1992. godine na Olimpijadi u Barceloni.

Kada su Jordanu u serijalu pokazali raniju izjavu Thomasa koju će emitovati u serijalu, Jordan je samo odmahnuo rukom i gotovo da nije želio slušati Thomasovo pojašnjenje situacije.

"Znam da je to sranje. Šta god da je rekao sada, svi znamo kakve su njihove namjere i akcije bile tada. Imao je vremena da razmišlja o tome, ili je reakcija javnosti mogla da promijeni njegovo razmišljanje o svemu. Možete da mi pokažete štagod hoćete u video klipu. Ništa me ne može uvjeriti da nije bio šu***", rekao je Jordan o Thomasu.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.