4.12.2020. 21:05
0
Nema više testiranja: NBA dozvolila košarkašima pušenje marihuane
NBA liga je dozvolila svojim košarkašima pušenje marihuane, pošto se više neće vršiti testiranja na ovu supstancu.

U aktuelnom ugovoru između Udruženja igrača i NBA lige zabranjeno je korištenje marihuane, što se sprovodilo prije svakog meča. Ipak, vodstvo NBA lige više neće vršiti testove na marihuanu.

Ova odluka donešena je zbog pravila o sigurnosti igrača u okolnostima pandemije. To znači da je cilj donošenja ove odluke sprovođenje manje testiranja, čime bi se smanjili bespotrebni kontakti ljudi koji vrše testiranja sa samim igračima.

Podsjetimo, ovakva pravila vršila su se i u "balonu" završnice NBA lige u Orlandu prošle sezone, nakon što je takmičenje završeno, prenosi scsport.ba. 


(Nermana Crnčalo)

 
KosarkaNBA
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.