4.3.2021. 11:46
0
Sedam NBA igrača pozitivno na koronavirus
Od 456 igrača testiranih na posljednjem testu na covid-19 sedam je bilo pozitivno, objavila je NBA liga ne navodeći njihova imena.

"Svatko tko je imao pozitivan test ili je utvrđeno da je bio u bliskom kontaktu sa zaraženom osobom, izoliran je ili stavljen u karantenu", objavila je NBA liga na svojoj stranici, prenosi Hina.

Trenutačno najviše problema imaju u redovima Toronto Raptorsa zbog čega je odgođena utakmica protiv Chicago Bullsa u nedjelju. Pomaknut je i termin utakmice protiv Detroita jer Raptorsi nisu imali na raspolaganju najmanje osam igrača.

U skladu sa zdravstvenim i sigurnosnim protokolima lige kod Raptorsa su izvan stroja Psacal Siakam, Fred VanVleet, O.G. Anunoby, Malachi Flynn i Patrick McCaw.

Mediji navode kako su među igračima koji su navedeni na popisu izoliranih i centar LA Lakersa Marc Gasol, član New York Knicksa Derrick Rose i igrači Sacramenta Jabari Parker i Hassan Whiteside.

Međutim, to ne znači da i oni imaju koronavirus, već da su možda bili izloženi osobi pozitivnoj na covid-19 ili imaju neuvjerljiv test.

(Fena)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.