9.6.2021. 13:39
0
Igor Jelčić: Igokea, Borac i Spars dogovoreno odlučili prekinuti prvenstvo
Predsjednik HKK Široki Igor Jelčić lakrdijom je nazvao ono što se dogodilo u završnici košarkaškog prvenstva BiH, istaknuvši kako su propozicije natjecanja bile jasne prije početka Lige 6.
Na konferenciji za novinare Jelčić je podsjetio da je Široki proglašen prvakom Bosne i Hercegovine jer se tri preostala kluba (Igokea, Borac, Spars) nisu pojavila na završnom turniru u Širokom Brijegu proteklog vikenda.


"Te tri ekipe argumentirale su to velikim brojem odigranih utakmica, umorom i brigom za zdravlje svojih igrača. Nikada u povijesti sporta ti argumenti nisu prošli pa nisu ni danas. Tri kluba su očito dogovoreno nastupila što se vidi iz dopisa koji su poslali nakon devetog kola Lige 6 u kome su igrali Igokea i Spars. Mi smo sutradan dobili praktički tri ista dopisa samo su u zaglavlju promijenili ime kluba koji to šalje", ustvrdio je Jelčić.

On je podsjetio da je Košarkaški savez BiH, nakon što je Igokea odustala od organizacije završnog turnira, ponudio drugima da organiziraju završnicu što je prihvatio Široki.

"Tada je ponovno krenula lavina napada na nas, a ja ne znam šta je Savez drugo mogao napraviti. Slična situacija dogodila se prošle godine kada nitko od klubova nije želio organizirati završnicu Kupa, pa ga je Savez organizirao, a Sparsi su osvojili Kup na Grbavici u svojoj dvorani. Zašto nitko to nije komentirao?", upitao je Jelčić.


Po njegovim riječima, prije početka Lige 6 Košarkaški savez BiH poslao je svim klubovima dopis s propozicijama natjecanja u komu se navodi da će se nakon ligaškog dijela odigrati final four, kao i utakmica za treće mjesto kako bi se odredio drugi klub koji će se plasirati u ABA2 ligu.

"Trideset sedam dana kasnije predstavnici klubova kažu da ih je Savez obmanuo i da njim to nije tumačeno kako treba, da oni to nisu razumjeli na taj način. Ako niste razumjeli onda vi imate problema u vašoj administraciji, ako niste znali pročitati dopis u komu je sve jasno", kazao je Jelčić.

On je novinarima pokazao i poruke iz kojih se vidi da su se predstavnici Sparsa, Borca i Igokee, kao i osam od devet članova Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH, složili s predloženim formatom natjecanja.

"Mi smo pokale naučili osvajati na terenu i ne radujemo se ovom pokalu. On će ući u povijest kao jedanaesti koji je Široki osvojio, ali mu se ne radujemo", poručio je Jelčić.

Predsjednik Širokog ponovio je kako ga žalosti što se prvenstvo rasplelo na ovakav način:

"Mi sa svim ovim klubovima imamo jako dobre odnose i ja to ne krijem, možda čak sa Sparsima i najbolje. Sve su to krasni ljudi, sportaši, ali mi nije jasno što su mislili ovim postići. Mislim da nije ni njima jasno i da će vrlo brzo krenuti s pomirljivom retorikom".

Upitan hoće li i kako će biti sankcionirani klubovi koji nisu došli na završni turnir, Jelčić je odgovorio kako je to pitanje za Košarkaški savez BiH.

"Treba sačekati da se vidi šta će komesar natjecanja napisati i iza toga slijedi odluka Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH. Propozicije su jasne. Ja ne prizivam ništa niti se radujem ičemu. Upravni odbor sada ima težak zadatak pred sobom, moraju donijeti odluku i znam da im nije lako",  dodao je.

Jelčić je na kraju kazao kako je Široki od Košarkaškog saveza BiH dobio poziv da aplicira za Fibinu Ligu prvaka, a odluku o tome do kraja tjedna donijet će uprava kluba.


(FENA)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.