27.6.2021. 8:21
0
Emotivno obraćanje Gorana Loje: Nikad se nismo obazirali na neargumentirane kritike samoproglašenih ‘‘stručnjaka‘‘, radili smo u tišini
Selektor bosanskohercegovačkih košarkašica Goran Lojo emotivnom objavom na Instagramu se obratio javnosti i poručio da će se ova najljepša priča posvećena našoj domovini nastaviti.

Spomenuo je da smo 2017. godine, kada je on preuzeo selekciju, kvalifikacije okončali sa omjerom 1:5, a sada smo peta reprezentacija Evrope, a njegovo obraćanje pročitajte ispod. 

- Kada sam 2017. godine preuzeo seniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine, u prethodnom ciklusu (od 2015. do2017. godine) smo imalo skor 1:5. Nismo bili rangirani na FIBA-inoj svjetskoj ljestvici, nije nas bilo nigdje na košarkaškoj mapi Evrope. Danas, nepune četiri godine kasnije, Bosna i Hercegovina je peta reprezentacija Evrope. Ostvarili smo najveći uspjeh bosanskohercegovačke reprezentativne košarke u historiji. Vjerovali smo jedni u druge i kada su nas otpisivali, kada nismo bili ovako popularni kao danas. Ovo je rezultat timskog i predanog rada mog staffa i mene. Nikad se nismo obazirali na neargumentirane kritike samoproglašenih ''stručnjaka'', radili smo i spremali se u tišini i tako u tišini otišli u Orenburg novembra 2019. godine savladali supersilu Rusiju na njihovom terenu pred 6000 navijača. Nakon toga smo sa konačnim skorom od 5:1 otišli na Eurobasket ''unaprijed otpisani'' i napravili čudo. BiH je nakon 22 godine ostvarila historijski uspjeh, uspjeh sviju nas, Raze, Amera, Mirze, Armina, Amira, Dženane, Amine , 12 ratnica, ne košarkašica, već ratnica koje svoj posljednji atom snage ostavljaju na terenu od prve do posljednje minute svake utakmice. Ratnice predvođene jednom fenomenalnom Jonquel Jones, djevojke sa Bahama, koja treba biti primjer svima kako se bori i igra ta državni dres. I nismo još završili svoj put, tek smo počeli pisati neku novu bajku, bajku o jedinstvu i zajedništvu, bajku koja ne spominje imena i prezimena, već samo promovira jedno jedinstvo koje vlada među nama. I siguran sam da se ova najljepša priča, najljepša bajka, posvećena našoj dragoj domovini BiH, nastavlja, napisao je Lojo jutros na Instagramu. 


(Ajdin Balićevac)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.