25.7.2021. 16:45
0
OI: Francuska pobijedila američki "Dream team"
Košarkaši Francuske su napravili senzaciju i pobijedili Sjedinjene Američke Države u prvom kolu olimpijskog turnira rezultatom 83:76.

Američki "Dream team" je odlično otvorio utakmicu grupe A. Nakon prve četvrtine imao je prednost 22:15, a na poluvremenu 45:37.

No, Francuzi su odigrali fenomenalno u nastavku susreta. U vodstvo su prešli krajem treće četvrtine (55:54), te smo do kraja susreta gledali izjednačen meč.

U samom finišu Francuzi su bili bolji rival, te su sasvim zasluženo slavili i otvorili turnir pobjedom.

Evan Fournier je predvodio Francuze sa 28 poena, dok je na drugoj strani Jrue Holiday ubacio 18 poena.

U drugom susretu grupe A Češka je pobijedila Iran rezultatom 84:78. U drugom kolu 28. jula SAD će igrati protiv Irana, a Francuska protiv Češke.

(Ajdin Balićevac)

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.