3.8.2021. 12:41
0
Francuska na krilima Goberta savladala Italiju i plasirala se u polufinale
Košarkaši Francuske savladali su selekciju Italije u okviru četvrtfinalnog susreta košarkaškog turnira na Olimpijskim igrama sa 84-75.

Trikolore je do pobjede vodio Rudy Gobert koji je ubacio sa 22 ubačena poena i 9 skokova, dok je Evan Fournier ubacio 21 koš. Veoma dobru partiju pružio je i Nicolas Batum koji je upisao double-double učinak od 15 poena i 14 skokova.

Najefikasniji u redovima Azzura bio je Simone Fontecchio sa 23 poena, Danilo Gallinari je upisao double-double učinak od 21 poena i 10 skokova. Achille Polonara je dodao 15 koševa.

Francuska će u polufinalu Olimpijskog turnira snage odmjeriti sa Slovenijom, a taj susret na rasporedu je u četvrtak, prenosi N1.


(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.