3.10.2021. 20:58
0
Trofeji za OKK Spars, ŽKK Primorje i Akademiju Mrav Zagreb
Međunarodni košarkaški turnir 'Sarajevo Cup' okončan je danas.

Takmičenje se, tokom protekla tri dana, odvijalo u dvoranama Hotela Hills, KSC Skenderija i KSIRC Ilidža 'Sabit Hadžić', a danas su odigrani mečevi za plasman. U kategoriji kadeta najbolja je ekipa Sparsa, koja je u finalu savladala Koš sa 95:88. U kadetima MVP Telemach igrač je Filip Jović iz OKK Spars, a najperspektivniji košarkaš je iz KK Podgorica Aleksa Janičić.


Kod kadetkinja trofej je osvojilo Primorje nakon trijumfa nad Play Offom u finalu 63:44. MVP Telemach igrač je Bojana Radnjić (ŽKK Primorje), a najperspektivnija košarkašica Milica Dragičević (ŽKK Banovići). Akademija Mrav iz Zagreba je najbolja u kategoriji pionira, savladala je čačansku 'Mladost' u finalu sa 66:56. MVP Telemach igrač je Stipe Obradović (Akademija Mrav Zagreb), a najperspektivniji igrač Andrej Bjelić (KK Mladost Čačak).


Za indivudalne nagrade, osim plaketa, uručeni su i pokloni uime Kompanije Salteks. Nagrade su uručili Admir Prašović, Davor Radović uime Organizacionog odbora, kao i Dejan Radović kao organizator turnira, a u ime generalnog sponzora Kompanije Telemach menadžer za odnose s javnošću i internu komunikaciju Edina Kurić-Zorlak.


(FENA)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.