7.10.2021. 18:08
0
Prijete im i zatvorske kazne: Kako su NBA igrači podnosili lažne izvještaje kako bi dobili novac
Nekadašnji NBA asovi, njih čak 18 među kojima su i zvučnija imena poput Tonyja Allena, Glena Davisa, Antoinea Wrighta, Rubena Pattersona, Willa Bynuma i drugih, našli su se u centru skandala zbog velike prevare koju su organizovali.

Naime, oni su podnosili lažne medicinske izvještaje kako bi iz sistema zdravstvene zaštite NBA lige dobili naknadu za troškove, koje zapravo nikad nisu ni imali, javljaju američki mediji.

Sumnja se da su navedeni igrači od 2017. do 2020. godine oštetili ligu i zdravstveni sistem za četiri miliona dolara, a nedavno su razoktriveni nakon čeha su uslijedila hapšenja.

Bivšim NBA zvijezdama prijete i zatvorske kazne.

(H. Ahbabović)

NBA
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.