30.11.2021. 17:46
0
Samir Avdić "Naše košarkaše krasi sjajan karakter i hemija koja vlada u ekipi"
Nedavne pobjede košarkašica i košarkaša BiH vratile su osmijeh na lice građana BiH i unijeli malo svjetla u sumornu svakodnevnicu ove zemlje. O košarci za Source.ba govori Samir Avdić, nekadašnji reprezentativac BiH, danas ministar kulture i sporta u BiH.

Nedavne pobjede košarkašica i košarkaša BiH vratile su osmijeh na lice građana BiH i unijeli malo svjetla u sumornu svakodnevnicu ove zemlje. Serije pobjeda naših najboljih reprezentativaca podižu umornu naciju na noge i daju nadu da se može bolje i više se ne igra samo da bi se igralo. Igra se i zbog pobjede, jer samo se pobjede pamte. Historiju, pogotovo onu sportsku pišu pobjednici. Kada je košarka u pitanju naša zemlja ima sve preduslove da bude u društvu pobjednika: Slavnu i sjajnu košarkašku prošlosti, sjetimo se samo KK Bosna na krovu Evrope 1979., imamo znanje, imamo mladost spremnu da igra i dobru genetiku. Bosna i Hercegovina spada u nacije u najvisočijom populacijom u Evrope i sve je to recept za vrhunsku košarkašku priču.  


O košarci smo razgovarali sa čovjekom čije je ime upisano zlatnim slovima u historiji i bh. sporta i bh. košarke. Samir Avdić, nekadašnji reprezentativac košarkaške reprezentacija BiH  , danas ministar kulture i sporta u Vladi KS, za portal Source.ba govori o uspjesima naših timova i čvrstoj vezi između naših košarkaških zmajeva i odane publike. 


(Kenan Bešlija) 

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.