3.2.2022. 15:36
0
Trener Čolan: Naše košarkašice su spremne, nadamo se plasmanu na SP
Ženska košarkaška reprezentaciju Bosne i Hercegovine u subotu, 5. februara otputovat će u japansku Osaku na kvalifikacioni turnir za Svjetsko prvenstvo.

Po svemu sudeći, BiH će u Japanu nastupiti u najjačem sastavu, te bi izabranice selektora Gorana Loje mogle izboriti historijski prvi nastup na ovom takmičenju. Generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Amer Čolan kazao je u izjavi za Fenu da su svi aspekti putovanja i priprema selekcije BiH za turnir u Osaki protekli u najboljem redu, iako su pravila za ulazak u Japan zbog pandemije koronavirusa rigorozna. 

- U Osaku, gdje stižemo 6. februara, otputovat ćemo preko Pariza. Košarkašice su spremne za turnir i jedva čekaju prve mečeve. Nadamo se dobrim rezultatima i plasmanu na SP - kazao je Čolan.

Lojine izabranice 10. februara igraju prvi meč kvalifikacija protiv selekcije Bjelorusije, dva dana kasnije na rasporedu je meč protiv Kanade, dok u posljednjem kolu, 13. februara očekuje ih meč protiv Japana. Kako je Feni kazao selektor Goran Lojo, planirano je da bh. košarkašice prethodno odrade nekoliko treninga, a posebno ga raduje što će imati na raspolaganju oporavljenu Maricu Gajić i Jonquel Jones. 


- Japan kao domaćin ima blagu prednost, a to je ujedno reprezentacija koja je na Olimpijskim igrama bila srebrena. Kanada i Bjelorusija su također veoma kvalitetne reprezentacije sa nekolicinom izvrsnih igračica. Mi ćemo dati sve od sebe da još jedanput pomjerimo granice i plasiramo se na Svjetsko prvenstvo prvi put u historiji bh. košarke - rekao je Lojo. 

Na Svjetsko prvenstvo, koje je na rasporedu u septembru u Australiji, plasirat će se tri najbolje selekcije iz grupe.


(FENA/  Amer M.)

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.