30.7.2022. 12:10
0
Sixersi pod istragom zbog dogovora s Hardenom
Philadephia 76-ersi se nalaze pod istragom NBA lige zbog poslovanja prilikom ovog lejta, a u središtu pažnje jeste izmjenjeni ugovor Jamesa Hardena.

Sporna je Bradina odluka da se odrekne 14 miliona dolara iz ugovora za narednu sezonu – zato će sljedeće godine zaraditi 33 umjesto prvobitno predviđenih 47 miliona. On je potpisao dvogodišnji ugovor vrijedan 68 miliona dolara i na taj način omogućio timu da se pojača za narednu sezonu, piše N1. 

„Rekao sam Darylu da poboljša tim, dovede koga treba da dovedemo, a da meni daju ono što ostane. Toliko očajnički želim da pobjeđujem, želim da se borim za prsten. U ovoj fazi karijere mi je samo to važno i spreman sam da uzmem manje novca toga radi“, rekao je nedavno Harden, koji će u augustu napuniti 33 godine.

Čelnici lige smatraju da je već dogovoren naredni ugovor, ukoliko Harden odluči da ostane u Pennsylvaniji i poslije naredne sezone. To bi bilo kršenje kolektivnog ugovora, pošto timovima nije bilo dozvoljeno da razgovaraju sa slobodnim agentima do 30. juna po tamošnjem vremenu.

Na razgovor je pozvan predsjednik košarkaških operacija tog tima Daryl Morey, a poslije vjerovatno i sa ostalim zvaničnicima.

NBA je od 2019. godine počela oštrije da kažnjava u ovakvim slučajevima, uključujući povećanje maksimalne kazne za timove na 10 miliona dolara i dodavanje mogućnosti suspenzije rukovodilaca, odricanja od izbora na draftu, pa čak i poništavanja ugovora. Ipak, rizik od poništenja ugovora smatra se praktično nepostojećim, navodi N1. 



(Aldina R.) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.