8.9.2022. 12:00
1
Tegeltija likuje nakon poraza "Zmajeva" na Eurobasketu: Iz neuspješne države ne mogu proizaći reprezentativni sportski uspjesi
Ne stišavaju se reakcije na društvenim mrežama nakon što je odigrana utakmica petog kola Eurobasketa između Bosne i Hercegovine i Litvanije.

Košarkaški Zmajevi su poraženi i napuštaju turnir, a nakon utakmice, Milan Tegeltija, savjetnik člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, nije imao lijepe riječi za bosanskohercegovački sport i državu u kojoj živi.

- Iz nespješne države ne mogu proizaći reprezentativni sportski uspjesi, posebno ne u kolektivnim sportovima. BiH ima 1,5 milion više stanovnika od Slovenije, skoro jednako kao Hrvatska, duplo manje od Srbije, isti ili sličan mentalitet i talenat za iste sportove ali je neuspješna država i tu je razlika“, poručio je Tegeltija.

Podsjetimo, košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je jučer u Kelnu od Litvanije sa 87:70, u susretu posljednjeg petog kola B-grupe Eurobasketa.

Reprezentacija BiH nije uspjela izboriti plasman u osminu finala te sa tri poraza i dvije pobjede u grupnoj fazi završava nastup na smotri najboljih reprezentacija Evrope. Usprkos svemu, košarkaški Zmajevi su pozitivna priča na Eurobasketu, a za razliku od Dodikovog savjetnika, svi mediji u regionu ali i oni u Evropi hvalili su igru reprezentacije BiH koja je na Eurobasketu senzacionalno pobijedila evropske prvake Sloveniju i ispisala povijest.

(A. Balićevac)

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.