24.9.2022. 8:04
0
Duel BiH i Južne Koreje: Zmajice nemaju pravo na novi poraz
Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas od 10 sati igra treći meč na Svjetskom prvenstvu u Australiji, a u duelu protiv Južne Koreje pokušat će upisati prvu pobjedu.

Rival Bosne i Hercegovine - selekcija Južne Koreje, upisala je također drugi poraz, baš kao i Zmajice. Korejanke su poražene od Belgije sa 84:61.

Duel BiH i Južne Koreje na rasporedu je sutra od 10 sati, a biće to okršaj dvije ekipe koje nemaju pobjedu u prva dva kola.

Košarkašice BiH su u uvodna dva meča poražene od Portorika i Kine pa u susretu s Južnom Korejom nemaju pravo na kiks ukoliko žele zadržati šanse za prolazak dalje.

Prije samog početka turnira naš tim je bio veliki favorit u ovom okršaju, ali slabe partije na startu SP-a pozivaju na oprez i jasno je da utakmica ipak neće biti nimalo lagana.

Mundobasket se održava od 22. septembra do 1. oktobra u Australiji. U grupi A s reprezentacijom BiH još su selekcije SAD, Belgije, Portorika, Južne Koreje i Kine, a po četiri selekcije iz grupa A i B izborit će plasman u četvrtfinale.

(A. Balićevac)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.