11.11.2022. 8:35
0
Oslabljena košarkaška reprezentacija BiH večeras protiv Mađarske nastavlja kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će u dvorani "Mirza Delibašić" u Sarajevu od 20 sati igrati utakmicu 3. kola druge faze kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv selekcije Mađarske.

Reprezentacija  BiH na parket će izaći bez nekoliko standardnih igrača što je otežalo cijelu situaciju i selektoru Adisu Bećiragiću. 

Selektor je dodao da će najveći hendikep biti izostanak Miralema Halilovića jer je, kako je naveo, on stub ekipe i veliki vođa.

"Ovakve situacija pozitivno utječu na ekipu. Samo je pitanje koliki je kapacitet ovih igrača koji će da zamijene Atića, Musu i ostale. Mislim da će nas to natjerati da igramo mnogo jače, agresivnije i s većom motivacijom. No, treba i kvalitet. To je jedna stvar koja se pokazuje na terenu kada se igra. Nadam se da će neko izroniti tu jer ovakve situacije izrode heroje", dodaje Bećiragić.

Naša reprezentacija je trenutno na četvrtom mjestu na tabeli sa 12 osvojenih bodova, odnosno četiri pobjede i četiri poraza, koliko ima i Mađarska. Prvoplasirana je Litvanija koja ima sedam pobjeda i jedan poraz, Francuska ima šest pobjeda i dva poraza, a Crna Gora pet pobjeda i tri poraza.

Na posljednjem mjestu je Češka koja ima tri pobjede i pet poraza.

(A. Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.