27.11.2022. 8:19
0
Razija Mujanović iznijela optužbe na račun Amera Čolana: Neisupunjena obećanja, bahato ponašanje i tortura
Legendarna Razija Mujanović, koja trenutno obavlja funkciju tim menadžerice ženske košarkaške reprezentacije BiH, poslala je izvještaj Upravnom odboru KSBiH koji je objavila na Facebooku.

Obzirom da se već dugo špekuliše i komentariše da je "nešto trulo u državi Danskoj" (čitaj - KS BiH), a moj poslani izvještaj Upravnom odboru je procurio u javnost putem pojedinih portala i izvora, osjećam dužnost da sa vama podijelim isti. 

Iako se nisam htjela oglašavati pred utakmice, smatram da je pravedno da to pročitate na mojoj stranici, a ne kroz druge medije. Ipak ste vi tražili da budem u Savezu i vama to dugujem.

I moje strpljenje ima granice. Zbog budućnosti košarke u Bosni i Hercegovini i generacija koje dolaze. Sportski pozdrav - napisala je legendarna Raza iznad objavljenih fotografija. 


Naime, Mujanović je u izvještaju navela brojne probleme i opstrukcije s kojima se susrela ona i reprezentacija, ali i niz kritika na račun generalnog sekretara KSBiH Amera Čolana. Na početku izvještajaje navela da su joj motivacija za ulazak u Savez bile talentovane djevojke kojima je uvijek malo nedostajalo da naprave rezultat.

Bahato ponašanje i psovke

- Naši problemi počinju nakon Eurobasketa. Nešto se čudno počinje dešavati s našim generalnim sekretarom Čolanom, s njegovim ponašanjem i odnosom prema nama. Pred utakmicu s Belgijom suočavamo se s neispunjenim obećanjima. Ni nakon pet mjeseci kancelarija Saveza nije isplatila zaslužene nagrade za ogroman uspjeh na Evropskom prvenstvu koje su napravile naše djevojke. Djevojke su se osjetila izdane, podcijenjene i degradirane te nisu osjetile poštovanje - piše Mujanović.

U nastavku otkriva kako su ipak uspjeli s Dubravkom Barbarićem osigurati 20.000 KM koje su podijelili igračicama kao nagradu. A onda novi šok na turniru u Australiji.

- Da stvar bude kontradiktorna, u Australiju putuje 13 igračica i čak 12 dodatnih osoba! Imali smo nekoliko osoba koje su povedene iz zaista ne znam kojeg razloga. U Australiji se susrećemo s bahatim ponašanjem našeg sekretara koji pokušava da određuje ko će sjediti na klupi, često koristi psovke koje su čule i djevojke, dogovara večere s dijasporom bez konsultacija s nama i u terminu koje on odredi. Posebno me sram bilo njegovog odijevanja. Umjesto da bude ogledalo države i na svaku utakmicu dođe u odijelu, on je na utakmice dolazio u šorcu i papučama. Mene je najiskrenije bilo sramota! - ističe Raza uz konstataciju da je Čolan prema njoj vršio "neviđenu torturu".

Problemi sa opremom
Mujanović je u pismu, između ostalog, otkrila kako sekretar nije odobrio uplatu 3.000 švicarskih franaka koliko je koštala taksa da se izda licenca novoj igračici Jovani Mandić te još brojne druge probleme u kojima je glavnu ulogu uglavnom imao Čolan.

Dodaje da su imale i problema sa opremom. 

- Zaista mi nije ponižavajuće da mojim košarkašicama ponesem opremu. Više me brine to što nam nije omogućio dovoljan broj dresova za treniranje i sportske opreme. Više opreme smo imali mi 1993. kada sam ja, zajedno sa još par ljudi, organizovala put na Mediteranske igre, nego sada.

Tu treba ispitati da li je u pitanju loš partnerski/sponzorski ugovor sa dobavljačem opreme, ili samo još jedan od načina da nas sekretar sabotira. Novu sramotu smo doživjeli u Njemačkoj jer nam je nedostajala određena oprema koju je ekonom "zaboravio" da nam pošalje, pa smo istu morali posuđivati od kolega iz Njemačke - piše Čolaković. 

Ističe da bi svima fokus trebao biti na predstojećim utakmicama. 

- Ali, navikli smo da moramo trčati sa tegom oko noge. Ako imate bilo kakvih pitanja, rado ću Vam odgovoriti ili doći na sjednicu UO i odgovoriti na ista - piše u Izvještaju kojim je Upravnom odboru KSBiH uputila Razija Mujanović.




(Admir O.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.