29.12.2022. 9:56
0
Žestoka tuča u NBA ligi: Košarkaš Orlanda pretrpio brutalan nokaut
Brutalna tuča obilježila je prethodnu noć na NBA parketima. Desilo se to u susretu između Detroit Pistonsa i Orlando Magica.

Čini se da je Moritz Wagner iz Orlanda pretrpio pravi nokaut udarcem šakom u stražnji dio glave, prenosi ESPN.

Njemački košarkaš je započeo tučnjavu u prvom poluvremenu protiv Pistonsa. Obračun je doveo do tri isključenja. Scene su odmah pokrenula sjećanja na ružnu tučnjavu na parketu u Detroitu prije 18 godina.

Tada su u masovnoj tučnjavi u duelu Pistonsa i Indiana Pacersa učestovali i igrači i navijači.

Ovaj put, Wagner je isključen zbog grubog prekršaja. Detroitovi Killian Hayes i Hamidou Diallo izbačeni su zbog svojih postupaka tokom tučnjave koja je uslijedila ispred klupe Pistonsa.

Tačno 34 sekunde do kraja prvog poluvremena, Wagner i Hayes borili su se za loptu nakon pogrešnog dodavanje igrača Magica.

Wagner je u tom duelu namjerno odgurnuo Hayesa na klupu Detroita. Započeo je time tučnjavu u kojoj su sudjelovali svi igrači obje ekipe.

Hayes je ustao i zamahnuo desnom rukom. Pogodio je Wagnera, koji se skljokao i činilo se da je nakratko ostao bez svijesti.

“Dobro je”, rekao je Franz Wagner, Moritzov mlađi brat.

“Nisam vidio snimak, ali znam da je to zadnje što je želio učiniti.”

Brojni košarkaši Magica mogli bi se suočiti s suspenzijom zbog napuštanja prostora na klupi za rezervne igače.

To su Franz Wagner, Cole Anthony, Wendell Carter Jr., Gary Harris, Mo Bamba, R.J. Hampton, Terrence Ross i Admiral Schofield.

“Trebam objašnjenje odluke. Koliko sam shvatio ne možete napustiti prostor za klupu i eskalirati situaciju”, rekao je trener Pistonsa Dwane Casey.

“Tada se mogu dogoditi stvarno loše stvari”.

Franz Wagner je rekao da igrači Magica nisu osjećali da imaju izbora:

“Svjesni smo pravila, ali takve se stvari obično događaju na terenu, a ne na nekoj od klupa. Tvoja je briga kad ti se saigrač nađe među cijelom drugom ekipom.”

Pistonsi su, inače, pobijedili sa 121:101.

Godine 2004. duel u najjačoj svjetskoj košarkašoj ligi između Pistonsa i Indiana Pacersa ostao je upamćen nakon što su se i navijači uključili u divlju tuču.

(A. Balićevac)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.