11.1.2023. 9:19
0
Težak pad Dončića preko navijača: Slovenac ustao i u nastavku odigrao sjajnu utakmicu
Fenomenalni Slovenac Luka Dončić ponovo je briljirao, ali ni on nije uspio pomoći svom Dalasu da izbjegne poraz protiv Los Angeles Klipersa (113:101).

Dončić je ubacio 43 poena, uhvatio je 11 skokova, a imao je i sedam asistencija. Slovenac je bio u centru pažnje i zbog jednog strašnog pada tokom treće četvrtine. 

Naime, u pokušaju da spasi jednu loptu, pri rezultatu 79:62 za Cliperse, Dončić je pao preko navijača koji su ostali u čudu. Uspio je preskočiti navijače u prvom redu i ne povrijediti nikoga.

Dončić je ustao, a nakon tog pada ubacio je 25 poena. Osim nje ga, Dalas je imao još trojicu dvocifrenih igrača: Tim Hardavej (Hardaway) sa 16, Spenser Dinvidi (Spencer Dinwiddie) sa 13 i Kristijan Vud (Christian Wood) sa 12 ubačaja.

Na drugoj strani istakao se Kawhi Leonard sa 33 ubačaja i devet skokova. Pratio ga je Norman Powell sa 27 poena.


(Admir O.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.