27.2.2023. 9:49
0
Nevjerovatni Lillard ubacio 71 poen
Košarkaš Portland Trail Blazersa Damian Lillard, inače saigrač našeg Jusufa Nurkića, postavio je vlastiti i rekord franšize po broju ubačenih koševa zabivši 71 poen u pobjedi svoje ekipe protiv Houston Rocketsa 131:114.

Ovim je ostvarenjem izjednačio najbolji ovosezonski individualni učinak koji je u ostvario Clevelandov Donovan Mitchell u pobjedi protiv Chicaga 2. januara.

Prijašnji rekord Portlanda iznosio je 61 koš, što je također postavio Lillard, i to u dva navrata.

Lillard je igrao 39:11 minuta te iz igre šutirao 22/38. Pogodio je 13 trica iz 22 pokušaja, a pogodio je svih 14 izborenih slobodnih bacanja.

Svom je šuterskom učinku pridodao još po šest asistencija i skokova, a imao je samo dvije izgubljene lopte.


Na poluvremenu je imao 41 poen uz osam trica te 50 na početku posljednje četvrtine.

U historiji NBA lige samo su dvojica igrača imala više od 60 koševa u više navrata od Lillarda (5), Kobe Bryant (6) i Wilt Chamberlain (32).

- Uživam u ovim utakmicama kad sam u napadačkom raspoloženju - rekao je Lillard, prenosi HRT.

Zanimljivo, nakon utakmice morao je ići na doping kontrolu i to vađenjem krvi, a to je bio problem jer se Lillard boji igle.

- Znam da imam mnogo tetovaža, ali kad ide vađenje krvi, to je drugačije od tetovaža. To me spustilo na zemlju - poručio je Lillard. 

- Ova utakmica je bila kao umjetničko djelo, majstorska predstava - izjavio je trener Blazersa Chauncey Billups.

Nurkić ni noćas nije nastupio zbog povrede.


(Patria/Admir O.)

RekordiNBA
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.