4.5.2023. 22:39
0
Euroliga: Real Madrid izjednačio u seriji, Musa ubacio 14 poena
Košarkaši Real Madrida savladali su Partizan u četvrtom meču play-offa četvetfinala Eurolige.

Kraljevi su slavili u Beogradu sa 85:78, utišavši nešto manje od 20.000 navijača, a tako su izborili majstoricu koja je na rasporedu 10. maja.

Meč je počeo minutom šutnje za žrtve stravičnog zločina kojeg je jučer u Beogradu počinio 13-godišnji K. K. a u Areni nije bilo muzike niti bilo kakvog zabavnog programa. Grobari u prvom poluvremenu nisu orgaizovano navijali, ali su izviždali predstavljanje Džanana Musa i društva.

Real je odlično otvorio utakmicu i iz minute u minutu povećavao prednost, a gosti su prvi put dvocifrenu razliku imali pri rezultatu 17:7. U finišu prve dionice Kraljevi su imali i plus 14 (27:13).

Ipak, Partizan se nije predavao i u drugoj dionici je topio zaostatak, da bi pred odlazak na pauzu stigli i do izjednačenja (42:42). Llull je na 2,2 sekunde prije kraja pogodio tri slobodna bacanja za kakvu, takvu prednost gostiju na poluvremenu (42:45).

Partizan je pvi put poveo u 25. minuti koševima Anđušića (51:49), ali je Realu pripala treća četvrtina (16:13), za plus šest (55:61) uoči posljednje četvrtine.

Imali su priliku gosti da se odlijepe, ali su u nekoliko navrata bili brzopleti što nam je garantovalo uzbudljiv finiš u Areni. Ipak, više koncentracije imali su gosti i zasluženo su slavili, te će odluka o putniku na Fina Four pasti 10. maja u Madridu.

Naš Musa je odigrao solidnu partiju i upisao je 14 poena, te je bio među najefikasnijim igračima Reala. Za dva poena je pogađao pet od pet, sa linije slobodnih bacanja jedan od jedan, ali ga nije služio šut za tri poena - 1:5. Tome je dodao i osam skokova, te tri asistencije.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.