8.7.2023. 14:35
0
Nikola Jokić: Nominovan za dvije prestižne nagrade
FOTO: SkySports
Video u kojem se vidi kako poznati košarkaš kupuje pivo dok ga goraždanska radnica ne prepoznaje i komentariše kako bi se trebao baviti košarkom je brzo preplavio medije i društvene mreže. No, kakvi su planovi Nikole Jokića u profesionalnoj sferi?

Nakon historijske sezone sa Nuggetsima, Jokiću su uručene post-sezonske nagrade od strane NBA i ESPN-a: NBA Finals MVP (Most Valuable Player) i NBA champion.

On je  također i oficijelno nominovan za nagradu Best Athlete In Men's Sport i Best Championship Performance. 

Za ove prestižne nagrade su također nominovani  Aaron Judge, Patrick Mahomes, Lionel Messi, te Leon Edwards. Edwards je porazio Usmana KO-om u petoj rundi za UFC pojas u kategoriji -77.1kg, dok je Messi postigao dva gola u finalu Svjetskog prvenstva. Prognozira se da će Jokiću biti teško dobiti ovu nagradu s Messijem u kategoriji, jer je Messijev uspjeh bio dugoočekivan.

Ipak, Nikolin uspjeh je evidentan i ne sumnja se u to da je budućnost ovog mladog košarkaša svijetla. Mnogi vjeruju da je on već jedan od najboljih igrača svih vremena, i uprkos tome što nije stopostotni favorit u ovoj kategoriji, fantastično je vidjeti da dobiva pažnju koju zaslužuje.

"Ako želite biti uspješni, morate biti loši, pa dobri i onda kada ste dobri, trebate pasti i tada ćete se pronaći. Da, Jamal je bio povrijeđen, da - izgubili smo prvu ili drugu rundu igre, čak se ni ne sjećam koju tačno, ali postoji proces koji morate proći, koraci koje morate napraviti. Nema prečica, uspjeh je putovanje i meni je drago što sam dio ovoga svega", rekao je Jokić na press konferenciji nakon što je ostvario prvu pobjedu u NBA Championshipu.

(Elmedina H.)

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.