1.2.2024. 9:04
0
Nurkić odigrao sjajan meč: Phoenix nakon preokreta savladao Brooklyn
Phoenix je upisao drugu pobjedu zaredom, Sunsi su slavili u gostima kod Brooklyn Netsa. Blistao je Jusuf Nurkić.

Utakmica je bila rezultatski tijesna do polovine treće četvrtine, kada su gosti napravili osjetniju razliku, da bi otpor njujorškog tima u potpunosti slomili u zadnjoj dionici. Na kraju je Phoenix ostvario trijumf s ubjedljivih 120:136.

Kevin Durant je bio prvi strijelac Sunsa sa 33 poena, dok je izvrstan bio i Jusuf Nurkić, koji je upisao double-double od 28 poena i 11 skokova. Tome je pridodao šest asistencija, dvije blokade i jednu ukradenu loptu.

Najefikasniji kod Netsa bio je Cam Thomas sa 25 poena.

Phoenix je trenutno šesti u Zapadnoj konferenciji s omjerom 28-20.

Minnesota je sinoć lako izašla na kraj sa oslabljenim Dallasom (bez Dončića) i pobijedila sa 121:87. Luka Garza je igrao pet minuta za Timberwolvese i zabilježio vlastiti season-high od osam poena.

Njegov tim je lider Zapada s omjerom 34-14.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.