2.4.2024. 22:23
0
Prvi domaći poraz Bosne u sezoni: Borac slavio u Skenderiji
KK Bosna Meridianbet večeras je doživjela prvi domaći poraz u ovoj sezoni i to protiv Borca WWin na otvaranju Lige 6.

U neizvjesnoj utakmici, banjalučki tim je iznenađujuće slavio sa 81:74 i tako na sjajan način otvorio Ligu 6.

Bosna je nakon prve četvrtine vodila sa 23:22, nakon čega je Borac do poluvremena uspio preokrenuti rezultat i otići na odmor pri vodstvu 41:36.

Borac je uglavnom čuvao vodstvo i u trećoj četvrtini, koja završava rezultatom 62:56 za goste. U posljednjoj dionici, Borac nije dozvolio domaćem timu da ga ozbiljnije ugrozi i na kraju je proslavio vrijedan trijumf.

Najefikasniji igrači utakmice bili su Hadžifejzović i Cousins iz Bosne sa po 18 poena, dok je goste sa 17 poena predvodio sjajni West koji je sve poene postigao u drugom poluvremenu.

U 1. kolu Lige 6 odigran je i meč Slobode i Širokog Brijega (66:59), dok je sutra na rasporedu duel Igokee i Mladosti iz Mrkonjić Grada.

(Erna H.) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.