17.5.2024. 8:37
0
Show Jokića na presici nakon poraza od 45 koševa razlike
FOTO: Screenshot/x
Nikola Jokić postigao je 22 koša i dodao im devet skokova u sinoćnjoj utakmici protiv Minnesota Timberwolvesa. Aktuelni prvaci NBA lige izgubili su tu utakmicu 70:115 pa će Jokić i njegovi saigrači u sedmom susretu serije u nedjelju ponovno tražiti put prema konferencijskom finalu.
Nakon pete utakmice u kojoj je dominirao s 40 poena, sedam skokova i 13 asistencija, Jokić je imao statistički mirniju večer s brojkama ispod svog ovosezonskog prosjeka. Ključnom za pobjedu Wolvesa pokazala se serija 20:0 iz prve četvrtine, a jednako impresivno izgledali su igrači s klupe domaće momčadi u posljednjoj dionici kada su napravili 24:0 i zadržali prvake na tek devet postignutih koševa u 12 minuta.

Nasmijao sebe i novinare

Jokić je nakon susreta došao na konferenciju za medije na kojoj je govorio o utakmici, a u jednom trenutku uspio je nasmijati okupljene novinare. Prije nego što je Minnesota napravila 20:0 i ostavila prvake gotovo šest minuta bez koša, Denver je u četvrtoj minuti susreta vodio 9:2.



"Zapravo smo ih imali kod 9:2, zar ne? Nije to za njih u tim trenucima izgledalo obećavajuće", rekao je Jokić i nasmijao sebe i novinare.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.