30.3.2017. 10:01
0
Krem supa od brokula i šparoga s lososom
Pomiješali smo brokule, šparoge i ribu i dobili jedan zdrav i okrepljujući obrok. Vjerujemo da ova supica može biti savršeno predjelo za bilo koje glavno jelo.
Sastojci:

200 g filea lososa
100 g šparoga 
100 g brokula
1 kašika maslinovog ulja
1 manja glavica luka
pola šolje vode
1 kašika mješavine začina
1 kašika sjeckanog peršuna
100 ml vrhnje za kuhanje

Kao i brojna druga jela, i ovo započinjemo s dinstanjem sitno nasjeckanog luka kojem ćemo, kad omekša, dodati nasjeckane šparoge i cvjetove brokule. Kada ispari tečnost od povrća dodajte pola šolje vode i pustite da supa provri, a zatim dodajte začine i kuhajte dok cvjetovi brokule ne postanu mekani.

Skuhano povrće je tada potrebno ubaciti u blender, ali sa što manje tečnosti i miksati dok ne dobijete finu kremastu smjesu. Ako nemate blender, povrće možete usitniti i štapnim mikserom. Nekoliko cvjetova brokule možete ostaviti čitave kako biste ukrasili supu.

Zgusnutu smjesu potom vratite u šerpu u kojoj ste kuhali povrće, dobro izmješajte sa ostacima koje niste blendali i pustite da supa zavri. Zatim, dodajte file lososa koji ste prethodno isjekli na zalogaje i kuhajte sve još pet minuta. Na kraju, dodajte svježi peršun i sve zalijte sa vrhnjem za kuhanjem i krčkajte par minuta.
 
KuhPoh pratite i na facebookuyoutubeu i twitteru.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.