11.9.2017. 12:42
0
Hrskavi pureći odrezak
Pureće meso ima manje masnoća od piletine, svinjetine i govedine, pa je u posljednje vrijeme vrlo tražena namirnica. Žarko Marić je odlučio da ne komplikuje previše, pa je pripremio hrskave pureće odreske.
Sastojci:

600 g purećih odrezaka 
100 ml mlijeka 
80 g brašna 
3 jaja 
150 g prezle 
150 ml ulja
so
biber

umak: 
200 ml jogurta 
½  kašičice senfa 
1 kašičica majoneze 
mješavina začina

Pureće odreske lagano istucajte čekićem za meso, prelijte ih mlijekom i ostavite da stoje oko pola sata. Inače, meso se u mlijeko stavlja ako je žilavo, ali u ovom slučaju Žarko je to učinio samo kako bi dodatno omekšao odreske.

Pripremite sastojke za pohovanje, a zatim odreske ocijedite i slažite ih redom, najprije u brašno, potom u jaja i na kraju u prezlu. Ukoliko želite da budu još hrskaviji, odreske možete prije pečenje još jednom uvaljati u jaja, a zatim u prezlu.

U dubljoj tavi zagrijte ulje, pa odreske pecite oko pet minuta sa svake strane, odnosno dok ne porumene po vašem izboru. Uz odreske pripremite i domaći umak koji ćete napraviti od jogurta, senfa i majoneze, te ih servirajte uz sezonsku salatu.

Proces pripreme odrezaka je bio mnogo lakši uz malu pomoć Tefala.

KuhPoh pratite i na facebookuyoutubeu i twitteru.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.