22.9.2017. 12:36
0
Zapečeni makaroni sa mesom
Kad se umorite od klasičnih recepata za pripremu tjestenine, dobro će vam doći ovaj koji je pripremio Žarko Marić. Tu su makaroni, tu je meso, paradajz sos, sir i sve na kraju završi u rerni... Vrh!
Sastojci:

500 g faširanog mesa 
1 glavica luka 
2 češnja bijelog luka 
1 kašika koncentrata paradajza 
250 ml sosa od paradajza 
1 goveđa kocka za supu 
400 g makarona 
2 jaja 
250 g pavlake 
200 ml mlijeka 
150 g narendanog žutog sira (edamer, gouda, chedar i sl.) 
parmezan
origano 
so 
biber 

Mada je varijanta zapečenih makarona sa sirom puno popularnija, mišljenja smo da je verzija sa mesom puno ukusnija. Dakle, za početak skuhajte makarone al dente i ostavite ih sa strane.

U tavi zagrijte ulje, pa na njemu propržite sitno nasjeckane luk i bijeli luk. Kad omekšaju, dodajte meso i dinstajte ga oko 5 minuta. Dodajte kocku za supu i začine, pa na kraju koncentrat paradajza i sve zalijte sa paradajz sosom. Pustite sos da se krčka oko 10 minuta.

Skuhane makarone dobro izmiješajte sa sosom, pa ih izlijte u tepsiju ili vatrostalnu zdjelu. Žarko je dobio odlične rezultate koristeći Tefal proizvode.

U posebnoj zdjeli pomiješajte jaja, pavlaku i mlijeko, te prema želji posolite i pobiberite, pa prelijte preko makarona. Na kraju preko svega izrendajte žuti sir po želji i stavite u zagrijanu rernu na 200 stepeni. Vaši mekani, sočni i preukusni makaroni biće gotovi za dvadesetak minuta. Prije serviranja makarone možete dodatno posuti parmezanom.
 
KuhPoh pratite i na facebookuyoutubeu i twitteru.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.