8.11.2017. 10:09
0
Zapečene domaće tortilje
Ovo jelo kao da je izmišljeno za onih dana kada se mrtvi umorni i gladni, a želite napraviti nešto brzo, ukusno i domaće.

Sastojci:

tortilje:
400 g brašna
1 kašičica soli 
300 ml jogurta

punjenje:
2 kašike ulja
400 g purećeg odreska
1 luk 
1 crvena paprika 
1 tikvica 
2 češnja bijelog luka

preljev:
200 ml jogurta

Zamijesite tijesto od brašna, malo soli i jogurta. Podijelite ga na manje kuglice, pa ga razvaljajte u što tanje tortilje. Bitno je da tijesto valjate na pobrašnjenoj površini kako se ne bi lijepilo.

Tortilje pecite kao palačinke u tavi sa neprijanjajućom podlogom, bez ulja. Žarko je imao pomoć Tefala i dobio je savršene pečene tortilje. Tortilje slažite jedne na druge i držite ih poklopljene, što će im pomoći da ostanu mekane i tople.

U drugoj tavi, na ulju, popržite pureći odrezak isjeckan na sitne kockice, pa mu dodajte sitno nasjeckan luk i sitne kockice crvene paprike. Začinite po želji, a osim soli i bibera, možete staviti crvenu papriku i sjemenke chilija. Pred kraj dodajte tikvicu koju je potrebno također isjeći na sitne kocke.

Punjenje od mesa i povrća stavljajte na sredinu tortilja, pa ih umotajte kao palčinke i poredajte u vatrostalnu zdjelu. Zatim ih prelijte jogurtom i stavite u rernu na 200 stepeni i pecite oko 10 minuta. Vaše domaće tortilje možete poslužiti uz kupus salatu. 

KuhPoh pratite i na  facebooku, youtubeu i twitteru.

 





0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.