30.11.2017. 11:49
0
Povrtna čorba na mlijeku
„Supu nikad ne odbijam“, riječi su jednog poznatog gastronoma sa kojima se i mi moramo složiti, pogotovo ako se radi o povrtnoj čorbi koju je na mlijeku napravio Žarko Marić.
Sastojci:

2 kašike maslinovog ulja
3 krompira
50 g suhog mesa
1 stabljika mladog luka
mješavina začina
so
½ šolje vode
1 crvena paprika
50 g brokule 
50 g karfiola
100 g kukurza šećerca
1 l mlijeka
biber

Na maslinovom ulju prepržite kratko mladi luk, pa dodajte krompir isjeckan na što manje kockice i komadiće suhog mesa koje bi trebalo da je malo masnije. Začinite, pa sve prelijte vodom i pustite da krčka dok krompir ne omekša.

Potom dodajte papriku isjeckanu na kockice, cvijetove brokule i karfiola, te kukuruz. Sve dobro izmiješajte, pa prelijte mlijekom i pustite da krčka oko 10-15 minuta. Povremeno promiješajte i pazite dobro da vam mlijeko ne pokipi. Uz ovu čorbicu možete poslužiti grilovanu palentu.  Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na 
 facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.