Povrtna čorba na mlijeku
„Supu nikad ne odbijam“, riječi su jednog poznatog gastronoma sa kojima se i mi moramo složiti, pogotovo ako se radi o povrtnoj čorbi koju je na mlijeku napravio Žarko Marić.
Sastojci:
2 kašike maslinovog ulja
3 krompira
50 g suhog mesa
1 stabljika mladog luka
mješavina začina
so
½ šolje vode
1 crvena paprika
50 g brokule
50 g karfiola
100 g kukurza šećerca
1 l mlijeka
biber
Na maslinovom ulju prepržite kratko mladi luk, pa dodajte krompir isjeckan na što manje kockice i komadiće suhog mesa koje bi trebalo da je malo masnije. Začinite, pa sve prelijte vodom i pustite da krčka dok krompir ne omekša.
Potom dodajte papriku isjeckanu na kockice, cvijetove brokule i karfiola, te kukuruz. Sve dobro izmiješajte, pa prelijte mlijekom i pustite da krčka oko 10-15 minuta. Povremeno promiješajte i pazite dobro da vam mlijeko ne pokipi. Uz ovu čorbicu možete poslužiti grilovanu palentu. Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.