4.12.2017. 10:29
0
Salata s prženim kozicama
Vani je zima i snijeg, ali uz pomoć hrane možete napraviti ugođaj ljeta i mora. Sa salatom od prženih kozica ugrijat ćete stomak, a biće vam toplo i oko srca.
Sastojci:

500 g repova kozica
1 kašika mješavine začina
100 ml maslinovog ulja
200 g rukole
100 g kukuruza šećerca
10 cherry paradajza
100 ml bijelog vina
1 bijeli luk
1 kašika sirćeta
3 kašike maslinovog ulja

Kako je riječ o vrlo jednostavnom receptu, onda sebi olakšajte i kupite već očišćene repove kozica. Začinite ih i prelijte maslinovim uljem, pa ih ostavite u frižider najmanje pola sata.

U većoj zdjeli pomiješajte rukolu, paradajz i kukuruz i ostavite sa strane, a u manjoj zdjeli dobro izmiješajte sitno sjeckan bijeli luk, malo sirćeta i maslinovo ulje.

Poslije mariniranja, kozice kratko prepržite, pa ih zalijte bijelim vinom. Pustite da vino ispari, pa tople kozice dodajte u salatu. Sve prelijte sa mješavinom bijelog luka, sirćeta i maslinovog ulja i lagano izmiješajte. I ovog puta, Žarki Mariću je društvo u kuhinji pravio Tefal. Uz ovu salatu možete poslužiti prepečene kriške francuskog hljeba.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.