18.12.2017. 9:55
0
Sardine na kućni način
Prva asocijacija na sardine je u većini slučajeva konzerva sa ribom. No, sardine se mogu jednostavno pripremiti i kod kuće, a mnogo su ukusnije od onih konzerviranih.
Sastojci:

1 kg svježih sardina 
100 ml maslinovog ulja
1 limun
4 češnja bijelog luka
1 kašika bibera u zrnu
so

Svježa sardina se danas vrlo lako može pronaći u ribarnicama, a tamo možete zamoliti i da vam ih očiste, tako da kad dođete kući odmah možete početi s pripremom jela.

Ribu dobro isperite vodom, pa je posušite papirnim ubrusima. U dubljoj tavi, ili tepsiji, zagrijte maslinovo ulje, pa u njega poredajte sardine. Kada se počnu pržiti pospite ih sa koricom limuna koju ste isjeckali na kockice, dodajte bijeli luk, posolite i stavite zrna bibera. Na kraju ih zalijte sokom limuna, poklopite i na laganoj vatri krčkajte oko 15 minuta. Tefal je partner dobrog ukusa!

Sardine nemojte miješati kašikom, već povremeno protresite tavu. Poslije 15 minuta ribu skinite s vatre i ostavite je poklopljenu da se ohladi. Uz mekane sardine, koje će se topiti u vašim ustima, možete poslužiti krompir salatu.
 
KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.