19.12.2017. 11:33
0
Punjeni svježi paradajz
Evo jednog jela u kojem nema kuhanja. Ustvari, ima malo, ali to skoro da i nije vrijedno pomena. Punjeni paradajz može biti sjajno predjelo, zanimljiva meza, ili odlična salata.
Sastojci:

8 svježih paradajza
150 g svježeg (mladog) sira 
200 ml jogurta
10 ml maslinovog ulja 
1 češanj bijelog luka
1 kašika peršuna 
1 kašika kopra 
100 g kukuruza šećerca 
200 g kuhanog ječma

Najprije, skuhajte ječam i ostavite da se ohladi. Paradajz operite, pa odsijecite krajeva na kojima se nalaze peteljke, ali pazeći da to uradite precizno, jer će vam kasnije poslužiti kao poklopci.

Zatim, pažljivo iskružite i odstranite unutrašnjost paradajza, tako da dobijete čašice ili korpice u koje će se odlično uklopiti nadjev od sira.

Dakle, u posebnoj zdjeli pomiješajte mladi sir, jogurt, bijeli luk, kukuruz i ječam, te začinite. Kada se svi sastojci sjedine napunite paradajz i dobit ćete ukusno i zdravo jelo, koje i dekorativno izgleda i sasvim sigurno će biti ukras na svakoj trpezi. Žarki Mariću je društvo u kuhinji i ovoga puta pravio njegov prijatelj Tefal.
 
KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.