19.2.2018. 11:34
0
Zapečeni tostići
Brzi doručak, užina ili večera je nešto što se uvijek traži. Žarko Marić ima recept koji je jednostavan, a dobit ćete ukusan i hrskav obrok gotov dok trepnete.
Sastojci:

tost hljeb
2 jaja
150 g pureće šunke 
100 g žutog sira 
50 ml vrhnja za šlag
1 kašika gustina
biber
mješavina začina
vlasac

Za početak napravite nadjev za tost. Šunku isijecite na sitno, pa je pomiješajte sa narendanim sirom po želji (trapist, gouda, edamer i sl.). U to dodajte vlasac i ostale začine, zatim žumanca i gustin. Bjelanca odvojite, pa ih izmiksajte u lagani šlag, te ih lagano umiješajte u ostatak nadjeva.

Tost kratko izgrilajte samo s jedne strane, pa ga poslažite po dnu tepsije koje ste premazali puterom. Po tostu izlijte nadjev tako da ga u potpunosti prekrijete, pa stavite u zagrijanu rernu na 200 stepeni. Pecite oko 15 minuta, pazeći da vam tost ne izgori. Žarko je u pripremi ovog jela imao veliku pomoć Tefala.

Uz ove hrskave zalogajte prijate će jogurt ili topao čaj.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.