28.3.2018. 11:17
0
Rolovana puretina u suhom mesu
Postoje brojni načini rolovanja mesa, ali ovaj će vas ostaviti bez teksta. Žarko Marić je punio povrćem puretinu i zarolao je u suho meso... Voda na usta nam je krenula i na samu pomisao!
Sastojci:

4 veća pureća filea/odreska (oko 700 g)
50 g mrkve
50 g graška
6 krompira
100 g suhog mesa
50 g putera
mješavina začina

Grašak, mrkvu i 3 krompira izrezane na manje kocke stavite da se kuhaju u većoj količini vode koju ste posolili. Ostala tri krompira skuhajte posebno, pa ih ispasirajte.

U većoj zdjeli pomiješajte skuhano povrće i pire od krompira. Dodajte suho meso izrezano na kockice, začinite i dobro izmiješajte sve.

Pureće odreske istucite čekićem za meso, pa ih blago posolite i pobiberite. U sredinu stavite smjesu od povrća, pa puretinu zarolajte pazeći da punjenje ostane u sredini. Rolovanu puretinu umotajte u tanko narezano suho meso i učvrstite čačkalicama.

Pureće rolade poslažite u tepsiju ili vatrostalnu zdjelu, pa ih prije pečenja prelijte sa rastopljenim puterom. Pecite ih na temeperaturi od 180 stepeni oko 45 minuta. Ispečeno meso narežite na manje komade i poslužite uz salatu po želji. Pripremu ovog jela Žarki je olakšao Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.