21.5.2018. 13:44
0
Pilence u gljivama
„Pošla koka na pazar i završila u gljivama“, mogla bi biti popratna pjesmica dok pripremate piletinu po ovom receptu.
Sastojci:

1 istranžirano pile bez kože (1 – 1,2 kg)
500 g šampinjona 
100 ml pilećeg temeljca
1 kašika Dr. Oetker gustina
50 ml soja sosa 
ulje
mješavina začina
svježi peršun
biber
so

Pileća kožica je nešto čemu mnogi ne mogu odoljeti, ali za ovaj recept je potpuno nepotrebno, pa je dok tranžirati pile možete slobodno u potpunosti otkloniti, a Žarko Marić vam garantuje da piletina neće biti ništa manje ukusna.

Pileće meso začinite, tako što ćete rukama dobro utrljati u svaki komad mesa so, biber i mješavinu začina. U većoj i dubljoj tavi zagrijte ulje, pa na jakoj vatri prepržite piletinu sa svih strana. Potom, je izvadite, poklopite i ostavite sa strane.

U istoj tavi pržite krupno izrezane šampinjone sve dok ne ispari tečnost od gljiva. Sve prelijte sa pilećim temeljcem, pa vratite piletinu i pustite da krčka oko pola sata. Povremeno provjerite da li ima dovoljno tečnosti, pa po potrebi dodajte malo vode.

Pred kraj, jednu kašiku Dr. Oetker gustina razmutite s malo vode, pa ga umiješajte u meso i gljive. Dodajte soja sos, svježi peršun i krčkajte onoliko dugo koliko želite da vam umak bude gust. Što duže budete kuhali, sos će biti sve gušći. Ovu sočnu piletinu s gljivama poslužite uz rižu. U pripremi ovog jela Žarko je imao veliku pomoć njegovog dobrog prijatelja Tefala!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.