10.8.2018. 13:03
0
Špagete s povrćem
Ono što tjesteninu učini jelom kojem je teško odoljeti jeste bogati i ukusni prilog ili umak, zbog čega mu je potrebno posvetiti posebnu pažnju. Kombinacija fino skuhanih špageta sa sočnim povrćem zapečenim u rerni je neodoljiv ljetni obrok!
Sastojci:

200 g špageta
180 g patlidžana 
100 g tikvice 
300 g cherry paradajza 
½ luka
20 ml maslinovog ulja
100 g feta sira
biber
so
mješavina začina
bosiljak

Ljeto je period kada možemo uživati u raznovrsnom svježem povrću. Patlidžan isjeckajte na kockice, malo posolite i ostavite sa strane. Tikvice i luk također isjecite na kockice, a cherry paradajz samo prepolovite.

U veću tepsiju, kojoj ste dno premazali maslinovim uljem, rasporedite tikvice i luk. Kockice patlidžana, nakon što otpuste sok, posušite papirnim ubrusom, pa ih dodajte tikvicama. Po vrhu poslažite paradajz, posolite, pobiberite, dodajte mješavinu začina i svježi bosiljak, pa prekrijte papirom za pečenje koji ste prethodno malo pokvasili kako bi se lakše priljubio uz tepsiju.

Povrće stavite u zagrijanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 20 minuta. Zatim, uklonite papir, pojačajte na 220 stepeni i pecite još otprilike 15 minuta.

Pred kraj pečenja povrća, skuhajte špagete al dente. Servirajte tako što ćete u tanjur najprije staviti špagete, pa po njima stavite zapečeno povrće i komadiće feta sira, pa sve prelijte sa još maslinovog ulja. Po želji možete ubaciti i poneku maslinu ili kapare ;) Dobar tek, želi vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.