Danas je zaista jednostavno napraviti zanimljiv i ukusan desert. Čak i bez kuhanja. Osvježenje u ovim toplim danima potražite u voćno kremastim košaricama.
Sastojci:
1 pakovanje oblatni
200 ml mlijeka
1 pakovanje šlag kreme od vanilije
50 g lješnjaka
2 breskve
čokoladne mrvice
Tablu oblatne zamotajte u vlažnu krpu ili papir za pečenje i ostavite je 15-20 minuta. Na taj način oblatna neće više biti lomljiva, pa od nje možete formirati okrugle košarice koje ćete kasnije puniti ukusnim nadjevom.
Oblikovane košarice, potom, stavite u rernu na 160 stepeni i sušite ih oko 20 minuta, kako bi oblatne postale ponovo hrskave.
Dok se košarice suše, pripremite kremu prema uputstvu sa pakovanja, pa u nju dodajte još lješnjake koje ste kratko prepžili i čokoladne mrvice. Sa ovom smjesom napunite košarice, pa ih obogatite sa kriškicama svježe breskve.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.