Piškote su jedan od najčešćih sastojaka domaćih kolača, a osim što su ukusne vrlo su praktične za slaganje neodoljivih slastica. Ovo je jedan jednostavan recept za tortu koja će vas raspametiti.
Sastojci:
podloga:
100 g piškota
100 ml soka od malina
krema od malina:
600 ml vode
2 vrećice pudinga od vanilije
2 kašike gustina
300 g smrznutih malina
1 kašika šećera
50 g putera
krema od šlaga:
100 ml mlijeka
1 šlag krema od jagoda
ukrašavanje:
100 g piškota
50 g borovnica
Piškote ugrubo izlomite, prelijte sa sokom od maline i ostavite ih da u potpunosti upiju tečnost.
Za to vrijeme možete pripremiti kremu od malina. Zagrijte vodu, pa kad proključa lagano dodajite mješavinu od pudinga od vanilije i gustina, neprestano miješajući. Potom dodajte smrznute, ili još bolje svježe maline, pa nastavite miješati dok ne dobijete finu gustu kremu. Skinite je s vatre, pa dodajte puter i dobro ga umiješajte. Kremu ostavite da se prohladi.
Od piškota koje ste pomiješali sa sokom napravite biskvitnu smjesu koju trebate jednako rasporediti po dnu kalupa za torte. Drugi dio piškota (100 g) poslažite uspravno po rubu torte, pa po sredini izlijte kremu od malina. Sve ostavite da se hladi kako bi se krema dodatno zgusnula.
Zatim, napravite šlag kremu prema uputstvu s vrećice, pa je rasporedite po kremi. Tortu pospite sa borovnicama i ostavite da se dobro ohladi.
Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.