17.10.2018. 11:55
0
Hrskava punjena pileća prsa
Hrskavost o kojoj maštate, blago začinjena piletina i sir koji se topi dovoljni su razlozi da se upustite u avanturu zvanu punjena pileća prsa.
Sastojci:

2 para pilećih prsa
100 g žutog sira (gouda, trapist, edamer)
1 stabljika mladog luka
2 češnja bijelog luka
2 jaja
50 g brašna
50 g prezle
50 g putera
1 kašika ulja
1 kašika majčine dušice
so
biber

Pileća prsa podijelite na pola, pa ih blago istucite čekićem za meso. Posolite ih i pobiberite. Stabljiku mladog luka isijecite na sitno, pa pomiješajte sa sitno nasjeckanim bijelim lukom i majčinom dušicom. Ovu smjesu rasporedite po rubovima šnicli, pa na nju stavite deblje kriške žutog sira.

Šnicle, zatim umotajte tako da vam povrće i sir ne mogu iscuriti vani. Ako treba, šnicle na krajevim učvrstite čačkalicama.

Nakon toga slijedi pohovanje. Šnicle najprije uvaljajte u brašno, pa u jaja, i na kraju u prezlu.

U tavi rastopite puter i pomiješajte sa malo ulja, pa šnicle prepržite sa svih strana dok blago ne porumene. Izvadite ih iz tave i poredajte u tepsiju, pa nastavite peći u zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta. Na taj način šnicle će biti duplo hrskavije. Poslužite ih uz grilovano povrće, ili pekarski krompir. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.