11.12.2018. 13:30
0
Bakalar pod folijom
Otkrivamo vam kako je dobar riblji zalogaj pripremiti lako i jednostavno, a sve uz malu pomoć alu folije.
Sastojci:

4 fileta bakalara
1 mrkva
1 tikvica 
5-6 kom. cherry paradajza
1 glavica ljubičastog luka 
20 g maslina (crnih/zelenih)
3 češnja bijelog luka
1 kašika peršuna
1 limun
maslinovo ulje 

Svjež filet bakalara nije lako pronaći, ali ako budete u prilici obavezno ga kupite. Ribu dobro isperite pod vodom, pa je potom dobro posušite.

Mrkvu i tikvicu isjecite na trakice, paradajz i masline prepolovite, a ljubičasti luk izrežite na ploške. Povrće blago posolite i pobiberite, pa ga dobro izmiješajte.

Otkinite dovoljno komad alu folije kojim ćete moći umotati ribu i povrće, pa ga prije dodavanja namirnica premažite kvalitetnim maslinovim uljem. Na dno stavite povrće, a po njemu ribu. Po ribi rasporedite sitno nasjeckan bijeli luk i peršun, te deblju krišku limuna. Također, i ribu možete posoliti i pobiberiti. Sve, potom, umotajte dobro u foliju pazeći da ne ostane nikakva rupa kroz koju bi izlazila toplota.

„Paketiće“ od folije poslažite u tepsiju i stavite u zagrijanu rernu na 200 stepeni i pecite oko pola sata. Okusi povrća, ribe i začina će se tako lijepo ispreplitati da ćete uživati u svakom zalogaju. Dobar tek, želi vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.