15.4.2019. 17:12
0
Koktel salata
Recept za ovu bogatu salatu plod je dugogodišnjeg iskustva našeg kuhara, koji je godinama tražio dobitnu kombinaciju.
Sastojci:

200 g leblebija
150 g pilećeg filea
1 manji krastavac
1 crvena paprika
1 stabljika mladog luka
5 maslina
sok 1 limuna
maslinovo ulje
so
biber
1 kašika vlasca
2 kašike ajvara
2 kašike majoneze
2 kašike pavlake

Leblebiju je najbolje da kupite suhu, pa da je sami skuhate. To jeste malo duži proces, ali je i rezultat bolji. Dakle, ako ste nabavili suhu leblebiju potopite je u vodu, najmanje 5-6 sati, pa je onda kuhajte oko 2 sata, odnosno do željene mekoće. Leblebiju iz konzerve nije potrebno kuhati, već je dovoljno da je saperete pod mlazom vode.

Pileći file, također, skuhajte i to tako što ćete meso staviti u hladnu vodu i kuhati na najjačoj vatri dok voda ne proključa. Nakon što voda provrti, smanjite vatru i kuhajte piletinu oko 40 minuta.

Krastavac i crvenu papriku isijecite na što sitnije kockice, a mladi luk i masline na šire ploškice.

Piletinu i leblebije koristite tek kad se u potpunosti ohlade. Dakle, u većoj zdjeli stavite leblebije, pa im dodajte skuhanu piletinu koju ste prethodno isijekli na kockice ili trakice. Zatim, dodajte povrće, posolite, pobiberite, te prelijte sa limunovim sokom i maslinovim uljem.

U posebnoj zdjeli možete pomiješati ajvar, majonezu, pavlaku i vlasac, pa sa ovim dresingom preliti salatu, ili jednostavno sve dodajte u salatu, pa zajedno izmiješajte. Kako god učinili, dobit ćete slastan obrok kojeg se nećete tako lako zasititi. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.