S kozicama možete napraviti čuda, a jedno od njih je i ova lagana salata koja nam svojim aromama već najvaljuje ljeto.
Sastojci:
300 g kozica
1 paradajz
200 g rukole
100 g cherry paradajza
30 g crnih maslina
stabljika celera
dresing:
100 ml povrtnog temeljca
2 češnja bijelog luka
1 kašika sirćeta
30 ml maslinovog ulja
Očišćene kozice ubacite u hladnu vodu zajedno sa svježim paradajzom i kuhajte oko 5 minuta nakon što proključa voda. Kozice izvadite i ostavite sa strane, a vodu od kuhanja iskoristite da napravite temeljac, tako što ćete u 100 ml vode od kuhanja staviti komadić kocke za povrtnu supu.
U veću zdjelu poslažite listove rukole, pa po njima rasporedite kozice. Dodajte cherry paradajz, crne masline i trakice stabljike celera.
U povrtni temeljac dodajte sitno nasjeckan bijeli luk, sirće i maslinovo ulje, pa dobro sve izmješajte i lagano prelijte preko kozica i povrća. Dobar tek želi vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.