Kečap je jedan od najpopularnijih umaka na svijetu, a mi vam donosimo recept kako da ga napravite sami.
Sastojci:
1 l paradajz sosa
2 kašike gustina
1 kašika soli
2 kašike šećera
origano
bosiljak
majčina dušica
Ako imate vremena, paradajz sos je najbolje da napravite sami od svježeg paradajza. No, ako ste u cajtnotu, onda će poslužiti i onaj kupovni.
Dakle, paradajz sos izlijte u veću šerpu i stavite na vatru. Zatim, u posebnoj zdjelici pomiješajte gustin s malo vode, ili s malo paradajz sosa, pa ga umiješajte u sos. Dodajte malo soli i šećera, pa povremeno promiješajte i pustite da proključa.
Nakon toga, smanjite vatru, dodajte začine i pustite da kuha još pet minuta. Kečap ostavite da se ohladi, a onda ga prelijte u boce ili teglice i ostavite na tamno mjesto. Odlično se slaže uz kobasice ili zapečeni krompir.
Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.