Sa šniclama ne možete pogriješiti, pogotovo ako ih punite sirom i preukusnim pireom od batata!
Sastojci:
500 – 600 g purećeg filea
150 g sira gouda
batat pire:
2 batata
so
20 g putera
pohovanje:
brašno
jaja
prezla
ulje za prženje
Pošto je pire jedna od namirnica koja nam je neophodna za punjenje šnicle, onda najprije napravite njega. Batat ogulite i isijecite na kocke, pa stavite u slanu vodu i kuhajte oko 40 minuta.
U skuhan batat dodajte kocku putera i napravite pire.
Šnicle, potom, istucite čekićem za meso, pa u njih umotajte komad sira i veću kašiku pirea, pa ih urolajte i po potrebi učvrstite čačkalicama.
U većoj i dubljoj tavi zagrijte dosta ulja, a šnicle najprije uvaljajte u brašno, potomo u jaja i najzad u prezlu, pa ih pržite sa svih strana dok lijepo ne porumene. Poslužite ih uz ostatak pirea od batata. Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.