Nećete previše vremena izgubiti ukoliko se odlučite za spremanje pohovanih sardela, a rezultat će biti odličan.
Sastojci:
0,5 kg većih sardela
svežanj peršuna
bijeli luk
malo brašna
2 jaja
prezla
so
1 dl maslinovog ulja
Priprema:
Sardele očistiti na uobičajeni način, sa oštrim nožićem odvojiti kičmu od fileta pa
odvojiti od nje meso da ostane u komadu, kao dva spojena lista.
Oćišćene filete osušiti, a za to vrijeme izgnječiti bijeli luk, dodati u maslinovo
ulje, kao i sitno isjeckani peršun koji će biti fil.
Na rastvoren filet sardele namazati malo zelenog umaka, poklopiti sa drugim filetom i panirati: brašno, jaja, prezle.
Na zagrijanom ulju peći filete sa obje strane na par minuta, te slagati na upijajući
papir.
Posluživanje:
Možete poslužiti uz malo sira, povrće ili sezonsku salatu. Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.