15.8.2019. 9:26
1
Som u ogrtaču
Riblje filete možete pripremiti na stotinu načina, ali ovaj bi mogao vrlo lako postati vaš favorit. S vana hrskav, a unutra mekan i sočan, ovako pripremljeno soma jednostavno morate probati.
Sastojci:
500 – 600 g fileta soma pangasiusa
sok 1 limuna

Za ogrtač:
200 g prezle
100 g parmezana
1 kašičica bijelog luka u prahu
1 kašičica mljevene paprike
1 kašičica soli
1 kašičica mješavine začina
1 kašičica susama
svježi peršun
ruzmarin
sjemenke lana
maslinovo ulje

Filete soma premažite sokom limuna, pa ih ostavite oko desetak minuta da se mariniraju. Za to vrijeme pripremite smjesu za pohovanje.

U većoj i široj zdjeli pomiješajte prezlu i parmezan, pa dodajte začine i sjemenke. Sve dobro izmiješajte.

Natopljene filete ribe uvaljajte u smjesu i probajte da što više smjese ostane na ribi, pa ih poslažite u tepsiju.

Na kraju ih premažite maslinovim uljem i stavite  peći na 180 stepeni oko 30 minuta. Ovako pripremljenu ribu možete poslužiti uz rižu s povrćem. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.