Želite li se zagrijati nečim toplim i ukusnim u ovim kišnim jesenjim danima, onda je ova supica idealan obrok.
Sastojci:
300 g lubina
2 krompira
1 mrkva
1 luk
2 češnja bijelog luka
50 g riže
stabljika celera
maslinovo ulje
biber
so
mješavina začina
Ribareva supica se može napraviti od bilo koje ribe, ali bolje je da bude morska. Naš kuhar je ovoga puta koristio lubina, ali vi možete uzeti i neku drugu ribu. Najbolje onu koja je svježa.
Ribu očistite od iznutrica i s polja, dobro je operite, pa je isijecite na veće komade. Glavu i rep ne bacajte.
U veću šerpu ulijte vodu, pa dodajte krompir izrezan na kocke, grubo nasjeckanu mrkvu i luk, te stabljiku celera i bijeli luk. Sve kuhajte na laganoj vatri oko 20 minuta. Tada dodajte komade ribe i nastavite kuhati još oko 20 minuta. Supu, potom, skinite s vatre, pa izvadite ribu i ostavite je sa strane, a ostatak supe procijedite.
Procijeđenu supu vratite na šporet, pa u nju vratite povrće i meso ribe koje ste očistili od kožice i kostiju. Sve posolite i pobiberite, te po želji dodajte mješavinu začina. Uspite rižu, lagano promiješajte i kuhajte još oko 10 – 15 minuta, odnosno dok riža ne postane mekana. Dobar tek, želi vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.