12.3.2020. 12:24
0
Kuhpoh keleraba
Ovdje imamo malo kuhanja, a potom i malo pohovanja, tako da nismo mnogo razmišljali o nazivu jela. Uživajte u lagnim zalogajima Kuhpoh kelerabe!
Sastojci:

300 g kelerabe
200 g oštrog brašna
200 ml mlijeka
2 jaja
30 g parmezana
1 kašičica muškatnog oraščića
so

umak: 
200 ml pavlake
30 g majoneze 
so
vlasac

Kelerabu ogulite, pa je isijecite na ploške debljine oko 1 cm. Proključajte veću količinu vode, koju ste prethodno blago posolili, pa ubacite kelerabu i kuhajte oko 10 minuta.

Dok se povrće kuha, napravite smjesu za pohovanje. U brašno dodajte jaja, narendani parmezan, muškatni oraščić i so, pa sve dobro umutite. Postepeno dodajite mlijeko, kako biste dobili dovoljno gustu smjesu.

Zatim, zagrijete veću količinu ulja, pa ocijeđene kelerabe stavljajte u smjesu za pohovanje. Pokušajte da što više smjese ostane na kelerabi, pa ih oprezno spuštajte u vrelo ulje. Pržite ih oko 3 minute sa obje strane i vadite na papirni ubrus.

Uz pohovane kelerabe, odlično se slaže lagani umak koji možete napraviti od pavlake, majoneze i vlasca. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.


 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.