Ovdje imamo malo kuhanja, a potom i malo pohovanja, tako da nismo mnogo razmišljali o nazivu jela. Uživajte u lagnim zalogajima Kuhpoh kelerabe!
Sastojci:
300 g kelerabe
200 g oštrog brašna
200 ml mlijeka
2 jaja
30 g parmezana
1 kašičica muškatnog oraščića
so
umak:
200 ml pavlake
30 g majoneze
so
vlasac
Kelerabu ogulite, pa je isijecite na ploške debljine oko 1 cm. Proključajte veću količinu vode, koju ste prethodno blago posolili, pa ubacite kelerabu i kuhajte oko 10 minuta.
Dok se povrće kuha, napravite smjesu za pohovanje. U brašno dodajte jaja, narendani parmezan, muškatni oraščić i so, pa sve dobro umutite. Postepeno dodajite mlijeko, kako biste dobili dovoljno gustu smjesu.
Zatim, zagrijete veću količinu ulja, pa ocijeđene kelerabe stavljajte u smjesu za pohovanje. Pokušajte da što više smjese ostane na kelerabi, pa ih oprezno spuštajte u vrelo ulje. Pržite ih oko 3 minute sa obje strane i vadite na papirni ubrus.
Uz pohovane kelerabe, odlično se slaže lagani umak koji možete napraviti od pavlake, majoneze i vlasca.
Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.