10.4.2020. 11:21
0
Kokorahšnik
Još jednu tešku sedmicu iza nas možemo začiniti s nečim slatkim. Sjajan spoj oraha i kokosa učinit će ovaj kolač vašim omiljenim slatkišem.
Sastojci:

400 g brašna 
250 ml ulja 
250 ml mlijeka 
3 jaja
220 g šećera 
1 vrećica vanilin šećera
50 ml pavlake
2 kašičice praška za pecivo 
1 kašičica soli
3 kašike kakao praha
120 g mljevenih oraha 

krema:
200 g šećera 
2 vrećice vanilin šećera 
300 ml mlijeka 
175 g putera
220 g kokosovog brašna 
200 g mljevenih oraha

Najprije napravite biskvit. U većoj zdjeli umiksajte jaja, šećer i vanilin šećer, pa kad smjesa postane pjenasta dodajte pavlaku, ulje i mlijeko. Nastavite miksati dok se svi sastojci ne sjedine.

U posebnoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, kakao, krupnije mljevene orahe i malo soli, pa ih postepeno dodajite u smjesu od jaja i nastavite miksati. Kad se svi sastojci sjedine, smjesu izlijte u tepsiju, pa je stavite u zagrijanu rernu na 175 stepeni. Biskvit pecite 45 minuta.

Dok se biskvit peče, napravite kremu. Rastopite šećer i vanilin šećer u mlijeku, pa dodajte puter sobne temperature. Miješajte sve na laganoj vatri dok se puter u potpunosti ne otopi. Zatim, šerpu skinite s vatre, pa u mlijeko i puter umiješajte kokosovo brašno i sitnije mljevene orahe. 

Kada se biskvit ispeče, prelijte ga vrućom kremom i ostavite na hlađenje najmanje dva sata. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.