21.5.2020. 11:14
0
Begova čorba
Danas radimo još jedan klasik domaće kuhinje. Računajte da će svi htjeti po dva tanjura begove čorbe.
Sastojci:

200 g pilećeg filea
3 mrkve
1 kašika sirćeta
30 g bamije 
20 ml ulja
500 ml pilećeg temeljca
30 g brašna
mješavina začina
peršun
so
biber

U vodi skuhajte pileće meso sa jednom mrkvom. Vijenčić bamije (oko 30 g) obarite u malo vode pomiješane sa sirćetom. Skuhano meso usitnite, najbolje rukama, a skuhanu mrkvu isijeckajte na kockice.

Zatim, na ulju prepržite ostale dvije mrkve, koje ste prethodno na sitno izrendali, pa ih prelijte pilećim temeljcem. Kad supa proključa, dodajte usitnjenu piletinu, mrkvu i bamiju. Prelijte sve sa 500 ml vruće vode i kuhajte oko 10 minuta. Tada u 150 ml vode umiješajte 30 g brašna, pa postepeno dodajite u supu neprestano miješajući. Na kraju dodajte so, biber, mješavinu začina i sitno nasjeckan svježi peršun. Poklopite i skinite s vatre.

Begovu čorbu poslužite uz malo pavlake ili milerama i vruć somun. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.